Dagbesteding Zorg-kinderboerderij Ten Woude

Locatie

Onze dagbesteding vindt plaats in park Ten Woude aan de Binnenweg 1a, in Heerenveen. In dit prachtige park bevindt zich een dierenweide, een hertenkamp en mooie waterpartijen. Er is in het park een dagelijks beheerder aanwezig. Hij zorgt voor alle dieren en houdt het park netjes. Tijdens onze dagbesteding assisteren wij in overleg met de beheerder bij de verzorging van de dieren en bij (kleinschalig) onderhoud in het park. Het mooie hiervan is dat er voor onze mee-werkers geen (tijds)druk staat op de werkzaamheden die hij of zij bij ons doet. Hiermee kunnen wij dagbesteding en zorg bieden op maat. Onze eigen terrein binnen park Ten Woude is gezellig aangelegd met terrassen, bloemen, planten en bomen. Er is een grote moestuin en er zijn verschillende dieren aanwezig. Ons terrein is tijdens openingstijden ook toegankelijk voor bezoekers van het park. Ze kunnen bij onze dieren kijken en via ons terrein kunnen ze ook de dierenweide in. 

 


   Werkwijze

Voor iedere meewerker wordt een ondersteuningsplan met doelen en werkwijzen geschreven. Wij werken volgens het kwaliteitskeurmerk "kwaliteit laat je zien". Kwaliteit van zorg is voor ons, naast veel plezier maken, een van de belangrijkste uitgangspunten op de zorg-kinderboerderij. Wij werken transparant en geloven in een hechte samenwerking met het thuisfront van de meewerkers (indien gewenst). Onze dagbesteding is kleinschalig van aard. We werken met een groep van maximaal 12 personen. Op deze manier kan de rust bewaard worden en is er voldoende ruimte en aandacht voor elkaar. Er zijn altijd minimaal 2 begeleiders aanwezig.


 Doelgroep

 Wij bieden dagbesteding aan een volwassen doelgroep. Personen met een verstandelijke en/of (lichte) lichamelijke handicap kunnen bij ons terecht. Ook personen met een vorm van autisme, personen met psychische problemen of personen met (milde) geheugen problemen kunnen bij ons dagbesteding volgen. Wij vinden het belangrijk om per individu te kijken naar welke vorm van dagbesteding bij diegene past. 

Om dagbesteding bij ons te kunnen volgen is er een indicatie voor dagbesteding nodig. Dit kan via WMO (gemeente) of WLZ (PGB of ZIN) geregeld zijn. Indien er (nog) geen sprake is van een indicatie, dan kunnen wij hierin adviseren. Vraagt u zich af of u, of iemand die u kent, op z'n plek zou zijn bij ons? Neem dan contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende kennismaking.

Aanmelden of vragen? Klik dan hier en vul ons contactformulier in.


Dierverzorging

 In park Ten Woude lopen veel verschillende (boerderij) dieren rond. Wanneer je bij ons dagbesteding volgt en je vindt het leuk om met dieren om te gaan, dan zou je kunnen assisteren bij de verzorging van de dieren. Hierbij kun je denken aan voeren, stallen/hokken schoonhouden, maar ook niet te vergeten borstelen en knuffelen.


Koken en bakken

In ons gebouw beschikken we over een keuken waar we graag een lekkere lunch voor elkaar klaarmaken, maar soms ook bijvoorbeeld koekjes of een heerlijke taart. Bij ons kun je verschillende gerechten leren klaarmaken. het is natuurlijk belangrijk dat het eten lekker en gezond is en dit vraagt wel wat tijd, aandacht en een snufje liefde natuurlijk. Samen gaan we de recepten bedenken, uitzoeken en klaarmaken. En natuurlijk opeten! We zullen zoveel mogelijk gebruik maken van eigen gekweekte groentes en daarnaast koken wij zonder pakjes en zakjes. Met speciale diëten houden wij nauwkeurig rekening. 

 Tuinieren

 Park Ten Woude wordt onderhouden door de gemeente Heerenveen. Voor onze zorg-kinderboerderij beschikken wij over een eigen terrein welke ook toegankelijk is voor bezoekers van het park. Wij zijn er verantwoordelijk voor om ons eigen terrein mooi en netjes te houden. Binnen onze dagbesteding zorgen wij er met onze mee-werkers voor dat de tuin er mooi verzorgt bij ligt en dat we kunnen genieten van de bloemen en de vlinders tijdens een picknick in het gras. Ook kweken we ieder jaar in onze moestuin lekkere groentes en fruit, welke we weer kunnen verwerken tot lekkere gerechten. Wij vinden het belangrijk dat wij samen met jullie een plan maken voor de moestuin, zodat je veel kunt leren over (moes)tuinieren.

Creatieve werkzaamheden

In ons gebouw is er ruimte om creatief bezig te zijn. Je kunt hierbij denken aan breien, haken, houtbewerking, schilderen, kleien enz enz. Soms is creatief bezig zijn voor de ontspanning en soms gaat het om het proces of het eindresultaat. We werken met verschillende materialen en het liefst met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout en wol. We nodigen onze mee-werkers uit om samen met ons te bedenken welke producten we voor de volgende markt zullen gaan maken. We zijn hierin altijd vernieuwd, daarom wordt het nooit saai. Daarbij ontwikkel en verbreed je ook je vaardigheden. De producten die gemaakt worden kunnen voor jezelf zijn of bedoeld voor de verkoop tijdens een van onze gezellige markten. Wij organiseren drie keer per jaar een markt bij ons op het terrein, een voorjaarsmarkt, een herfstmarkt en een kerstmarkt.